علی تاجرنیا

کنشگری انتخاباتی احزاب و طیف‌های سیاسی هرگز منوط به داشتن یا نداشتن نامزد انتخاباتی نیست و آنها در هر شرایطی باید پای کار انتخابات، معرف نامزد رسمی یا نامزد نزدیک و دعوت‌کننده مردم به مشارکت باشند.

سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابه‌لای اخبار و اتفاقات کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیل‌ها و پیشینه‌هایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم می‌گذاریم. ۷:۳۰ هر روز با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.

***

نگاهی به الزامات کنشگری جریاناتی که نامزد انتخاباتی ندارند!

ضرورت انتخاب رئیس‌جمهوری با اولویت اقتصادی/ "چپ‌های تحریمی" می‌آیند؟!

علی تاجرنیا، فعال چپ و از نمایندگان مستعفی مجلس ششم در بخشی از یک مصاحبه با خبرگزاری ایلنا درباره انتخابات گفته است:

"این یکی از ضعف‌های سیستم انتخاباتی در کشور ماست که یک جبهه سیاسی نمی‌داند که آیا کاندیدای مطرح او در انتخابات اجازه حضور پیدا خواهد کرد یا نه و یکی از مهم ترین تهدیدهایی که در انتخابات وجود دارد این است که از نقطه شروع یک عده از تایید صلاحیتشان اطمینان دارند و می‌توانند کار خودشان را شروع کنند در حالی که یک جبهه سیاسی دیگر در اما و اگرها تا پایان تایید صلاحیت خواهد ماند."[1]

*کنایه‌های تاجرنیا به جریانات انقلابی و ایضا به شورای محترم نگهبان در حالی است که اولا اتفاقاتی مثل ردّ صلاحیت دکتر علی لاریجانی در انتخابات سال 1400 نشان داد حتی جریانات انقلابی هم نمی‌توانند از احتمال قطعی تأیید صلاحیت برخوردار باشند و همه چیز منوط به تصمیمات شورای نگهبان است.

پس کنایه تاجرنیا کلا مردود و حرف او باطل است.

در اظهارات تاجرنیا اما یک عقلانیت بزرگ هم مورد تغافل واقع شده و آن اینکه انگار کنشگری جریانات و احزاب سیاسی منوط به تأیید صلاحیت نامزد رسمی است!

این انگاره و این حرف غلط که عملا تئوریزاسیون "مشارکت مشروط" یا همان تحریم انتخابات محسوب می‌شود اما در حالی است که کنشگری احزاب و طیف‌ها باید کنشگری انتخاباتی و سیاسی باشد و نامزد داشتن یا نداشتن فرع ماجراست.

به این معنی که گروه‌ها و احزاب؛ نامزد داشته باشند یا نداشته باشند اما باید اولا در انتخابات حضور داشته باشند، ثانیا مردم را به مشارکت فرا بخوانند، ثالثا دلایل و فواید مشارکت را برای مردم تبیین کنند و رابعا بهترین گزینه از بین نامزدهای موجود را بر اساس کارنامه به مردم معرفی کنند.

اینکه نامزد مطلوب، وابسته به حزب آنها باشد یا نباشد مسئله دیگریست...

متأسفانه جبهه اصلاحات 3 انتخابات گذشته را بر اساس همین "مشارکت مشروط" بصورت رسمی تحریم کرده و مرتکب بزرگترین خیانت به ساحت دموکراسی و نظام مردمسالاری دینی شده است.

***

ضرورت انتخاب رئیس‌جمهوری با اولویت اقتصادی

ضرورت انتخاب رئیس‌جمهوری با اولویت اقتصادی/ "چپ‌های تحریمی" می‌آیند؟!

فردی به نام حجت‌الاسلام گرجی که گفته شده از اساتید حوزه علمیه است به تازگی در بخشی از یک مصاحبه با خبرگزاری رسا درباره خصلت‌های رئیس‌جمهور و دولت آینده گفته است:

"‌اولین ویژگی برای دولتی که سرکار می‌آید این است که باید به دغدغه‌های فرهنگی حضرت آقا اعتقاد داشته باشد."

او می‌افزاید:‌ متاسفانه در دولت‌های گذشته دولت‌هایی بودند که به نظرات و فرمایش‌های رهبر معظم انقلاب در زمینه فرهنگی اعتقادی نداشتند، اگر دولتی در عرض نگاه امامین انقلاب به فرهنگ قرار داشته باشد دغدغه‌های فرهنگی امامین انقلاب را در جامعه پیاده نخواهد کرد؛ اولین ویژگی برای دولتی که می‌خواهد سرکار بیاید اعتقاد راسخ به دغدغه‌های فرهنگی رهبر معظم انقلاب است. دولت آینده باید اعتقاد راسخ داشته باشد که در سایه رفع دغدغه‌های رهبر معظم انقلاب جامعه ای سالم، بانشاط و سرشار از امید خواهیم داشتِ؛ نقش فرهنگ در جامعه، نقش روح جامعه است و بهترین الگو برای ایجاد نشاط و پویایی فرهنگی جامعه، اجرایی کردن فرامین رهبری در بحث فرهنگ است.

این فرد همچنین گفته است: برای برطرف شدن مشکلات موجود و رسیدن به سعادت و جامعه ایمانی، سالم و دارای رفاه باید به فرمایشات فرهنگی رهبر معظم انقلاب عمل شود.[2]

*قبل از هرچیز توجه شود که مفهوم دولت و ریاست‌جمهوری یک مفهوم جامع‌الاطراف است و از تمام مقولات فرهنگ و سیاست و اقتصاد و امنیت در آن یافت می‌شود.

در عین حال اما باید به یک نکته مهم در این میان توجه کرد و نقد ما به حجت‌الاسلام گرجی نیز از همینجا آغاز می‌شود...

و آن اینکه مردم همواره باید بر اساس اولویت مشکلات جمعی خودشان به نامزدهای انتخاباتی نگاه کنند و نامزدی که با آنها هم‌اولویت است را بر اساس بهترین کارنامه مشخص کنند.

یعنی فی‌المثل در شرایط اکنون که دچار گرانی گسترده و لاغر شدن سفره‌های معیشتی هستیم؛ مردم برای انتخاب نامزد اصلح باید در وهله نخست به کارنامه و برنامه اقتصادی نامزدها نگاه کنند و نسبت آنها را با مشکلات اکنونشان بسنجند. آنگاه دست به انتخاب بزنند.

زیرا رأی خوب و انتخاب اصلح در اصلی‌ترین معنای خود این است که فردی متناسب و متناظر با شرایط روز جامعه انتخاب شود.

از این رهگذر مشخص می‌شود که نظر آقای گرجی نظر درستی نیست زیرا اولویت مردم در شرایط فعلی "اولویت اقتصادی" است نه فرهنگی.

با عنایت به صدر مطلب مبنی بر اینکه دولت و شخص رئیس‌جمهور باید جامع‌الاطراف باشند و به همه موضوعات توجه داشته باشند لکن مشکل مردم در شرایط فعلی مشکل اقتصادی و نبود کارآمدی است. فلذا رئیس‌جمهوری هم که انتخاب می‌شود باید با اولویت اقتصادی انتخاب شود و در کنار آن فرهنگ را هم به پیش ببرد.

طبعا در شرایط بهتر اقتصادی؛ فضای فرهنگ نیز با شکوفایی بیشتری مواجه خواهد شد و این منطق نگاه به جامعه است.

***

"چپ‌های تحریمی" می‌آیند؟!

ضرورت انتخاب رئیس‌جمهوری با اولویت اقتصادی/ "چپ‌های تحریمی" می‌آیند؟!

جواد امام، سخنگوی جبهه اصلاحات در اظهاراتی پیرامون انتخابات آتی گفته است: اگر جریان اصلاحات کاندیدایی را داشت در انتخابات هم مشارکت فعالی خواهد داشت، در غیر این صورت تکلیف این جبهه مشخص است و نمی‌توان از جبهه‌ای که متشکل از 31 حزب است اما امکان معرفی یک کاندیدا را ندارد، توقعی خاص را داشت.

به گزارش اعتمادآنلاین، او همچنین تصریح می‌کند: اصلاح‌طلبان اعلام کرده‌اند در این انتخابات به صورت مشروط شرکت می‌کنند. شرط اصلاح‌طلبان هم این است که نامزدهایی که موردنظر خود جبهه اصلاحات هستند، یعنی با مبانی و معیارها و شاخص‌های مجمع عمومی جبهه اصلاحات، هماهنگ هستند، افرادی را انتخاب کند.[3]

در همین حال، خانم آذر منصوری، دبیر کل جبهه اصلاحات نیز در اظهاراتی گفته است: ما می‌گوییم به هر قیمتی در انتخابات شرکت نمی‌کنیم، در صورتی شرکت می‌کنیم که کاندیدای برآمده از خرد جمعی اصلاح طلبان امکان حضور در انتخابات را داشته باشد.

*این اظهارات صراحتا به معنی "تحریم انتخابات" در صورت تأیید نشدن سه نامزد اصلاحات (جهانگیری، پزشکیان و آخوندی) است.

جالب آنکه مردم باید بدانند علیرغم موضع چپ‌های تحریمی که در بالا اشاره شد لکن "چپ‌های نجیب" با این تصمیم موافق نیستند و قصد دارند با حضور در انتخابات از یک نامزد کارآمد حمایت کنند.

معتقدان به تحریم در ستاد اصلاحات، با این اقدام مرتکب یکی از بزرگترین خیانت‌ها به ساحت مردمسالاری اسلامی شده‌اند و مشخص نیست نظام اسلامی چه برخوردی با این رفتار داشته باشد؟

اقدام جبهه اصلاحات همچنین نارضایتی جوانان اصلاح‌طلب را نیز در پی داشته است و آنان به دلیل سابقه فعالیت سیاسی خود که کنشگری انتخاباتی هم لازمه آن است؛ از تنگنای ایجاد شده به شدت ناراضی‌اند.

به نظر می‌رسد چپ‌های نجیب و مشارکت‌جو در انتخابات آتی خط فاصله عمیق‌تری را با جبهه اصلاحات و رویکرد چپ‌های تحریمی اتخاذ کنند.

محمد عطریانفر، از معاریف حزب کارگزاران چندی قبل در واکنش به فایل صوتی خاتمی که گفته بود تا این شورای نگهبان هست ما در انتخابات شرکت نمی‌کنیم، گفته بود:

"خیلی باور ندارم که چنین صحبت‌هایی که در محافل خصوصی می‌شود، ملاک داوری و تصمیمات جریان اصلاحات باشد... اصلاح‌طلبان همچنان نسبت به مقوله انتخابات واکنش مثبت دارند و نمی‌توانند انتخابات را از دستور کار خود حذف کنند، اگر بگوییم اصلاح‌طلبان انتخابات را از دستور کار خارج می‌دانند، یعنی اصلاح طلبان سیاست‌ورزی را بوسیده و کنار گذاشته‌اند."[4]

در اقتفای تحلیل مذکور، بیان این نکته هم ضروریست که به نظر می‌رسد ستاد اصلاحات بصورت تعمدی اقدام به انتخاب آقایان آخوندی، پزشکیان و جهانگیری کرده است. زیرا احتمال تأیید صلاحیت این سه نفر بسیار پایین است.

چه اینکه جبهه اصلاحات می‌توانست به گزینه بهتر، رأی‌آورتر و البته با احتمال بالاتری از تأیید صلاحیت یعنی دکتر همتی رو آورد که البته این کار را نکرد.

گزاره‌های فوق به این معنی است که جبهه اصلاحات از هم‌اکنون کمر به تحریم انتخابات بسته است.

البته این یک نظر است که در ساحت سیاست و با توجه به گزاره‌های تحلیلی ذکر شده؛ می‌توان در مقطع قبل از اعلام نهایی اسامی تأییدشدگان آنرا ابراز کرد.

***

1_https://www.ilna.ir/fa/tiny/news-1490067

2_https://rasanews.ir/003BNr

3_ https://www.etemadonline.com/tiny/news-662682

4_ mshrgh.ir/1605951

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 23
  • در انتظار بررسی: 1
  • غیر قابل انتشار: 4
  • کارشناس IR ۰۹:۰۸ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۰
    5 10
    از حالا بوی تقلب میاد.
    • IR ۱۰:۳۹ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۰
      5 2
      اون بوی رسوایی غرب و نوچه‌هاشه که به مشامت رسیده
    • تهرانی IR ۱۲:۳۸ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۰
      1 1
      ره پیک‌‌ و ما ادراک ره پیک‌‌! #قالیجانی
  • سید IR ۰۹:۳۲ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۰
    6 7
    اگر اصلاح طلبان تهوع آور باردیگر انتخابات پیش رو را تحریم کنند قطعاً برای نظام مقدس ما برکاتی دارد و آن را باید از الطاف الاهی دانست! زیرا اتکای این جماعت به بخش غربگدا و خودتحقیر جامعه است که این گروه همان لِنگ لَنگ کشور ما در مسیر ترقی و پیشرفت هستند!!!
    • HU ۱۱:۴۰ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۰
      4 6
      خفه بابا کی خواست رای بده برای خودتون نوشابه وا میکنین
    • IR ۰۰:۵۳ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۱
      3 0
      ۱۱:۴۰ ما می‌خواهیم رأی بدیم. دهنتو میبندی یا بیام آلبانی برات جرش بدم؟
  • ظرفیت IR ۰۹:۵۲ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۰
    3 4
    سال۹۲مناظره انتخابات.ولایتی به جلیلی انتقاد صحیحی کرد .خیلی ها شروع تحریم رو په سال آخر دولت احمدی نژاد میدونن ولی مقصر اون نبود.بطور کلی اصولگرایان موجب گرانی بیشتر خواهند شد چون انعطاف در جامعه بین‌المللی ندارن.
    • IR ۰۰:۵۵ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۱
      1 0
      با تمسخر و تخریب ثابت می‌کنی که جلیلی برای دشمن خطرناکه نه ایران و دشمن هم آبادانی ایران رو نمی‌خواد که ضد جلیلیه. انقلابی‌ها انعطاف دارن اما نه در برابر جامعه کفر بین‌الملل. در مقابل دوستان انعطاف داریم اما در مقابل شما دشمنان ایران سختیم. اینو یادت باشه
  • IR ۱۰:۳۷ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۰
    1 1
    یکی از دلایل کاهش شرکت در انتخابات مربوط ب ریس جنهور های قبل هست که هیچ هزینه و جریمه ای برای عملکرد ضعیف اونا در نظر گرفته نشده واسه همین هرکس میاد وضع اقتصاد رو خراب تر میکنه و مهم نیس آینده کشور براش
  • IR ۱۲:۱۰ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۰
    0 1
    این که نازدها باید جواب نخبگان را بدهند در صدا سیما نخبگان اقتصادی با توجه به نامه انجمن اقتصاد .....خوب متوجه هستید که جبلی برای اونطرف کار میکنه ....
  • IR ۱۳:۰۷ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۰
    1 2
    چی میزنید این متن ها را می نویسید؟
  • IR ۱۳:۲۷ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۰
    1 1
    لاریجانی ادامه دولت سوم روحانی در صمت بهش بگید او را هم ترور خواهند کرد .....همون طور که رییسیرا ترور کردند چون مسیله اینها اوردن رصا پهلویه .. نه نگه داشتن امثال لاریجانی ..
  • رضا IR ۱۵:۴۶ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۰
    2 5
    مبارکتون باشه. آخه کدوم یکی از اینا به رئیس جمهوری میخوره؟
  • IR ۱۶:۴۱ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۰
    3 5
    پور محمدی به نفع پزشکیان کنار میره.موند ۴ تا اصولگرا.اگه سه نفر به نفع یک نفر کنار نره پزشکیان میشه رئیس حمهور.رقابت اصلی باید بین پزشکیان و قالیباف باشه.سه اصولگرا باید به نفع قالیباف کنار برن
    • IR ۲۰:۱۰ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۰
      1 5
      قالیباف فقط قالیباف
    • IR ۲۰:۲۴ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۰
      1 4
      قالیباف باید بشه
  • IR ۱۹:۵۴ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۰
    1 1
    اگه شریعت اجرا بشه مشکل معیشت هم حل میشه.
  • IR ۱۹:۵۶ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۰
    1 7
    قالیباف وزاکانی یکی ازاینا بايد رئيس جمهور بشه
  • ایرانی IR ۰۰:۵۷ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۱
    1 2
    انشالله فقط آقای محمد باقر قالیباف چون ایشون پرونده اجرایی خوبی داره بهترین شهردار بودند
  • جامعه تحت فشار است !! IR ۰۷:۲۱ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۱
    4 0
    برای افزایش مشارکت در انتخابات ، عذرخواهی مسنولان برای این نابسامانیهای اقتصادی ضروریست !! ... مسنولان باید احساس مسنولیت داشته باشند !! ...... مسنولان کشور به ویژه روسای قوا و نمایندگان ( به ویژه نمایندگان کمیسیونهای اقتصادی ، اجتماعی ، صنعت و معدن ، بودجه و تلفیق ) برای تکرار فاجعه تورم بالای ۳۰ درصد باید از مردم عذر خواهی کنند ؟! ...... تفکرات اقتصادی دچار انحراف و ایراد اساسی میباشد ! .... پای زندگی میلیونها نفر در میان است . ... اشتباهات اساسی در تفکرات و تصمیمات اقتصادی وجود دارد .... >>>>> و مهمترین انحراف : چوب حراج بر صنایع و معادن دولتی بی نظیر و ثروتساز ، در قالب خصوصی سازی سراپا فساد است !!! ... صنایع و معادن دولتی متعلق به خزانه و کل مردم هستند !! .... واگذاری آنها به حیات خلوتها و حتی به صندوقهای بازنشستگی ، خیانت به مردم و خودکشی اقتصادی است !! ::: رییس کمیسیون اقتصادی مجلس با چندین دوره حضور در مجلس و ریاست کمیسیون اقتصادی مجلس ، چگونه به خود اجازه میدهد کاندیدای ریاست جمهوری شود ؟؟!! ... ایشان باید تاکنون ضمن عذرخواهی ، از ریاست کمیسیون اقتصادی مجلس ، استعفا داده باشد !! .. و سایر نمایندگان هم همین طور .... تحریم را بهانه نکنید .... مگر روسیه تحریم نیست؟ ... آیا تورم ۴۰ درصدی دارد ؟!! ...... افغانستان و عراق سالها درگیر جنگ و تروریسم بوده اند ! .... آیا تورم ۴۰ درصدی دارند !! .... پس مشکل از داخل است !! ... مشکل از تصمیمات اشتباه است .... چرا در این وضعیت ، چوب حراج بر صنایع و معادن ثروتساز و دلارساز دولتی میزنید ؟! ......چرا دست دولت را خالی میکنید ؟! ...... چرا این همه ارز مسافرتی میدهید ؟! ... چرا قاطعانه با مفسدین و مدیران نجومی فاسد برخورد نمیکنید ؟! .... چرا جلوی رشد قارچی بانکها و موسسات مالی را نمیگیرید ؟! .. چرا جلوی رشد سرطانی شرکتهای دولتی در تهران را نمیگیرید ؟! .. این همه برج و ساختمان در تهران اشغال کرده اند !! ... روز به روز بیشتر هم میشوند !! .. چرا جلوی انتقال کارکنان شرکتها از شهرستانها به تهران را نمیگیرید ؟!! ... چرا با احتکار آپارتمان و مسکن مقابله نمیشود ؟! ...چرا با احتکار خودرو مقابله نمیشود ؟! .... چرا متوجه فشار روی مردم مظلوم نمیشوید ؟!! اگر سی سال ، مسنولیت بالا داشته اید باید سه کار اساسی کرده باشید وگرنه به سلامت !!
  • ایثارگر IR ۰۷:۴۴ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۱
    0 0
    این شش نفر کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری برای ملت عزیز هستند تک به تک آنها محترم هستند خواهشن رسانه ها و بخصوص رسانه ملی جو انتخابات را به دو سه نفر اختصاص ندهند فلانی فلان جریان سیاسی هست فلان بهتره هرکسی باشد باید بحران اقتصاد کشور و معیشت ملت را نجات دهند. شور انتخاباتی را ایجاد کنند بگذارند ملت خود تصمیم بگیرند. در اینجا تنها دکتر پزشکیان غریب و تنها هست هیچ کمک مناظره ای ندارد. کاری نکنند که دوم خرداد 1376 تکرار نشود. همه ما انقلابی هستیم تابع ولایت فقیه هستیم این آقایان به هر نحوی برای کشور کار کردند باید به عملکرد و جرات و قدرت ریاست را دارا باشند. ایران مختص نه به اصولگرایان است نه اصلاح طلبان نه جبهه پایداریها و نه اعتدالی ها. برخی حرفهای تهمت و غیبت دنبال بافی می کنند پرهیز کنند. این شش نفر جز بهترین ها هستند حتما که صلاحیت را هم حضرت آقا تائید نمودند. هرکسی باشد باید کشور را از بحران اقتصادی نجات دهد ملت در حد فشار می کشند داره خانواده ها منفجر میشود. بفکر اشتغال جوانان و نخبه گان ومتخصص باشند نه دور فامیلان خویش
  • IR ۰۸:۳۴ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۱
    1 0
    کارت شهروندی بر حسب کد ملی درست کنید تا مردم اینترنتی بتوانند کارت را برای اتوبوسرانی و مترو و استخر و سینما شارژ کنند ، مخصوصا در شهرستان های مراکز استان غیر از تهران و اصفهان تا شاید شوراهای شهر و شهرداری ها یه حرکتی بکنند برای بهبود خدمت رسانی
  • IR ۰۸:۵۷ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۱
    0 1
    از الان صندوق ها رو پرکنید

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس